Βιογραφικό

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Δρ. Κοτσιφάκος Δημήτριος (Post -Doc, PhD, MSc)  γεννήθηκε στο Πασαλιμάνι του Πειραιά. Τελείωσε το 2ο Γενικό Λύκειο Πειραιά και φοίτησε στα Α – ΤΕΙ Αθήνας (Σχολή Τεχνολόγων Εφαρμογής – Τμήμα Ηλεκτρονικής). 

Παράλληλα με τις σπουδές στα  A-Τ.Ε.Ι. Αθήνας, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Μουσική (Πτυχίο Φούγκας και Πτυχίο Κιθάρας) συμμετέχοντας σε διεθνή σεμινάρια και συνέδρια γύρω από την εκτέλεση και την σύνθεση μουσικών έργων.

Μετά τις σπουδές του και έως 2005 άσκησε πολύπλευρη επαγγελματική, κοινωνική και καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Το 2005 διορίστηκε με ειδικότητα (ΠΕ 84) Ηλεκτρονικός, στην Δευτεροβάθμια Eπαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση ( Πρότυπο 1ο ΕΠΑΛ Περάματος), όπου και υπηρετεί μέχρι και σήμερα ως Υποδιευθυντής Α΄ και Υπεύθυνος των Παιδαγωγικών Θεμάτων στη σχολική μονάδα.

Το 2010 ολοκλήρωσε τον Μεταπτυχιακό του κύκλο στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο ΠΜΣ Πληροφορικής (βαθμός: Άριστα).

Το 2011 έγινε δεκτός στο πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) της ΑΣΠΑΙΤΕ Αθηνών/ Γενικό Τμήμα Παιδαγωγικών Μαθημάτων / απ’  όπου αποφοίτησε (επίσης με βαθμό  ΑΡΙΣΤΑ) το καλοκαίρι του 2012.

Τον Ιανουάριο του 2014 έγινε δεκτός ως υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς με επιβλέποντα καθηγητή τον κύριο Δουληγέρη Χρήστο.  

Ολοκλήρωσε το διδακτορικό του και παρουσίασε τον Ιανoυάριο του 2020 (βαθμός: Άριστα). Τον Ιούνιο του 2020 έγινε δεκτός ως μεταδιδακτορικός ερευνητής (Post-Doc) από το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. 

 Κατά την διάρκεια των τελευταίων χρόνων συμμετείχε σε σεμινάρια, σε προγράμματα επιμόρφωσης (Ηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Ηλεκτρολόγων) και συμμετείχε στην οργανωτική επιτροπή πολλά διεθνών και εθνικών συνεδρίων.  Δραστηριοποιείται σε καινοτόμες δράσεις γύρω από την εκπαιδευτική διαδικασία. Για τα εκπαιδευτικά και τα πολιτιστικά του προγράμματα του έχουν απονεμηθεί τιμητικές διακρίσεις.

Είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών. 

Σπουδές:

2020: Παρουσίαση της Διδακτορικής Διατριβής (βαθμός: «Αριστα»). 

2016: Προγράμματος Επιμόρφωσης Γνώσεων Αποφοίτων (Π.Ε.Γ.Α) (Βαθμός: ΑΡΙΣΤΑ). 

2012: Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.)

της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Αθηνών/ Γενικό Τμήμα Παιδαγωγικών Μαθημάτων. (Βαθμός: ΑΡΙΣΤΑ).

2010: Μεταπτυχιακό Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Πειραιά (Βαθμός: ΑΡΙΣΤΑ).

1997: Πτυχίο Κιθάρας.

1996: Πτυχίο Φούγκας.

1994: Πτυχίο Αντίστιξης.

1992: Πτυχίο Αρμονίας.

1990: Πτυχίο Ηλεκτρονικής, ΤΕΙ Αθήνας.

https://orcid.org/0000-0002-6656-260X/print